Close
 
 
 

Utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate și abuzul de piață

 
 

Utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate și abuzul de piață

Ne angajăm să sprijinim piețe de valori mobiliare corecte și deschise în întreaga lume. Angajații nu trebuie să tranzacționeze acțiuni sau alte valori mobiliare ale British American Tobacco plc („BAT plc”) pe baza informațiilor privilegiate sau să se implice în orice formă de abuz de piață.

 

Abuzul de piață

Nu trebuie să comitem nicio formă de abuz de piață, inclusiv:
  • divulgarea inadecvată a informațiilor din interior („informații privilegiate”)
  • tranzacționarea titlurilor de valoare pe baza informațiilor privilegiate
  • abuzul de informații privilegiate
  • implicarea în manipularea pieței

„Abuzul de piață” este un comportament care dăunează integrității piețelor financiare și încrederii publicului în valori mobiliare și instrumente derivate. Abuzul de piață și utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate (comiterea acestor fapte sau încurajarea altora să le facă) sunt ilegale.

Pentru mai multe informații despre comportamentul care poate constitui abuz de piață sau utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate în Marea Britanie, consultați Codul nostru pentru tranzacționarea acțiunilor.

 

Manipularea informațiilor privilegiate

Dacă aveți sau primiți informații care pot fi informații privilegiate referitoare la BAT plc, iar rolul dumneavoastră în cadrul Grupului nu implică deținerea sau primirea unor astfel de informații, trebuie să le divulgați imediat secretarului companiei BAT plc.

Dacă rolul dumneavoastră implică deținerea sau primirea unor astfel de informații, trebuie să respectați cerințele aplicabile și Procesele Grupului.

Manipularea informațiilor privilegiate trebuie să fie efectuată cu atenție, deoarece utilizarea abuzivă a acestora ar putea duce la sancțiuni de natură civilă sau penală pentru Grup și pentru persoanele în cauză.

Dacă dețineți sau primiți informații referitoare la orice altă companie din cadrul Grupului cotată la bursă care se potrivesc sau sunt similare cu cele definite drept „informații privilegiate” sau dacă nu sunteți sigur, informați imediat secretarul companiei respective.

Orice informații privilegiate (sau similare), indiferent dacă se referă la o companie cotată la bursă din cadrul Grupului sau din afara acestuia, trebuie să fie tratate cu cea mai mare confidențialitate.

 

Tranzacționarea responsabilă a acțiunilor

Este interzisă tranzacționarea valorilor mobiliare ale BAT plc sau încurajarea altora să efectueze astfel de tranzacții dacă dețineți informații privilegiate referitoare la aceasta.

Dacă intenționați să tranzacționați valori mobiliare ale BAT plc, trebuie să respectați legile locale privind tranzacționarea acțiunilor și Codul British American Tobacco privind tranzacționarea acțiunilor („Codul”), care se aplică tuturor angajaților.

În mod similar, este interzisă tranzacționarea valorilor mobiliare ale oricărei alte companii cotate la bursă din cadrul Grupului sau din afara acestuia sau încurajarea altora să efectueze astfel de tranzacții dacă dețineți informații privilegiate (sau similare) referitoare la compania respectivă. Trebuie să respectăm toate legile și cerințele aplicabile privind tranzacționarea acțiunilor.

 

Manipularea informațiilor privilegiate trebuie să fie efectuată cu atenție, deoarece utilizarea abuzivă a acestora ar putea duce la sancțiuni de natură civilă sau penală pentru Grup și pentru persoanele în cauză.

 

Cu cine puteți vorbi

  • Superiorul dumneavoastră ierarhic
  • Persoane cu funcție superioară
  • Consilierul dumneavoastră local LEX
  • Directorul de Conformitate: sobc@bat.com