Close
 
 

Sancțiuni

 
Skip Breadcrumb

Breadcrumb

 

Ne-am angajat în asigurarea asupra faptului că activitatea noastră se desfășoară în conformitate cu toate regimurile legale de sancțiuni și că nu colaborăm cu nicio parte sancționată

Sancțiunile includ interdicții sau restricții privind:

  • exporturi sau reexporturi către o țară sancționată;
  • importuri sau tranzacții cu proprietăți provenite dintr-o țară sancționată;
  • călătorie în sau dinspre o țara sancționată;
  • investiții și alte tranzacții într-o țară sancționată sau cu părți desemnate;
  • punerea la dispoziție a fondurilor sau resurselor către părțile desemnate;
  • transfer de software, date tehnice sau tehnologie restricționate prin e-mail, descărcare sau vizitarea unei țări sancționate;
  • sprijinirea activității de boicot.

Conștientizarea și respectarea sancțiunilor

Trebuie să conștientizăm și să respectăm pe deplin toate regimurile legale de sancțiuni care afectează activitatea noastră. Trebuie să ne asigurăm că niciodată:
  • nu furnizăm produsele noastre sau nu permitem furnizarea produselor către nicio persoană;
  • nu cumpărăm bunuri de la nicio persoană; sau
  • sau nu avem relații comerciale cu nicio persoană sau proprietate
cu încălcarea oricărei sancțiuni, embargouri comerciale, control al exporturilor sau alte restricții comerciale.

Sancțiunile pot fi impuse de țări individuale sau organisme supranaționale, cum ar fi ONU și UE.

Unele regimuri de sancțiuni se aplică atât cetățenilor americani (oriunde s-ar afla), utilizării monedei americane pentru plăți, cât și exporturilor/reexporturilor de produse și produse de origine americană cu conținut de origine americană (indiferent dacă entitatea care le gestionează este sau nu cetățean american).

Încălcarea sancțiunilor atrage sancțiuni grave, inclusiv amenzi, pierderea licențelor de export și pedeapsa cu închisoarea.

Minimalizarea riscului de încălcare

Controalele interne ale companiilor Grupului trebuie să reducă la minimum riscul încălcării sancțiunilor și să ofere instruire și sprijin pentru a se asigura că angajații le înțeleg și le pun în aplicare în mod eficient, în special în cazul în care activitatea lor implică transferuri financiare internaționale sau furnizare transfrontalieră sau cumpărare de produse, tehnologii sau servicii.

Sancțiunile nu mai vizează doar țările în întregime cu privire la restricții economice, comerciale sau diplomatice. Din ce în ce mai mult, acestea sunt destinate, de asemenea, persoanelor sau grupurilor desemnate și companiilor sau organizațiilor asociate acestora.

Lista țărilor interzise și a persoanelor desemnate se schimbă frecvent. Dacă activitatea noastră implică vânzarea sau expedierea de produse, tehnologii sau servicii peste granițele internaționale, trebuie să fim la curent cu normele.

De asemenea, trebuie să înștiințăm imediat consilierul nostru local LEX dacă primim orice comunicări sau solicitări legate de sancțiuni de la organele oficiale sau partenerii noștri de afaceri. Pentru mai multe informații, consultați Procedura de conformitate a sancțiunilor .

Cui să vă adresați

Superiorului dvs. ierarhic direct
Conducere la nivel superior
Consilierul dvs. local LEX
Șefului departamentului
Conformitate: ()