Close
 
 

Activități de lobby și implicare

 
Skip Breadcrumb

Breadcrumb

 

BAT si-a luat angajamente în ceea ce priveste transparența corporativă. În calitate de companie responsabilă, toate activitățile noastre de implicare cu părțile interesate externe vor fi realizate cu transparență, deschidere și integritate. Avem o contribuție legitimă la dezbaterea referitoare la politici care afectează operațiunile noastre, iar angajații noștri trebuie să se implice în conformitate cu această politică.

Grupul are un rol legitim de jucat

Participarea civică este un aspect fundamental al procesului de elaborare responsabilă a afacerilor și a politicilor, iar angajații BAT vor participa la procesul  politic într-o manieră transparentă și deschisă, în conformitate cu toate legile și reglementările piețelor în care își desfășoară activitatea, incluzând toate cerințele de înregistrare și raportare a activităților de lobby.

Colaborarea cu politicienii, factorii de decizie și autoritățile de reglementare, atunci când este realizată în mod transparent și cu o atenție sporită pentru acuratețe, permite utilizarea celor mai bune informații ca bază pentru deciziile politice.

Transparență și standarde profesionale ridicate

Atunci când angajează relatii cu părți interesate externe, companiile și angajații grupului trebuie să se asigure că:
  • aceștia participă la procesul politic într-o manieră deschisă și transparentă, în conformitate cu toate legile și reglementările piețelor în care acționăm;
  • se identifică întotdeauna după nume și afiliere corporativă;
  • nu oferă sau oferă direct sau indirect nici o plată, cadou sau alt beneficiu pentru a influența în mod necorespunzător orice decizie a oricărei persoane în avantajul Grupului sau al oricărei companii din Grup;
  • nu solicită sau obțin în mod voluntar de la nicio persoană, informații confidențiale aparținând unei alte părți sau nu obțin informații prin orice mijloace necinstite;
  • nu influențează nicio persoană să încalce o obligație de confidențialitate; și
  • oferă soluții constructive care vor îndeplini cel mai bine obiectivele reglementării, reducând în același timp orice consecințe negative nedorite.

Comunicare precisă, bazată pe dovezi

Atunci când desfășoară activități de implicare externe, angajații trebuie să depună eforturi pentru a:
  • împărtăși informații corecte, complete și bazate pe dovezi cu autoritățile de reglementare, politicienii și factorii de decizie pentru a informa cel mai bine procesul decizional.

Terții

BAT susține terțe părți în probleme de politică de interes reciproc. În astfel de cazuri, companiile și angajații grupului trebuie să se asigure că:
  • recunosc în mod public sprijinul organizațiilor terțe, sub rezerva cerințelor de confidențialitate comercială și legilor privind protecția datelor;
  • nu solicită niciodată unei terțe părți să acționeze în vreun fel care să contravină acestei politici de lobby și implicare; și
  • aceștia solicită tuturor părților terțe să respecte legile și reglementările piețelor pe care operează care reglementează cerințele de înregistrare și raportare a activităților de lobby.

Sprijin financiar pentru deplasări pentru funcționarii publici

Este interzis să acordați sprijin financiar pentru deplasări și/sau cazare (de ex., achitarea deplasării/cazării lor pentru a participa la un eveniment sau o întâlnire de afaceri). Dacă apare o circumstanță excepțională care garantează o cerere de modificare a acestei reguli, aceasta trebuie să fie aprobată de șeful departamentului Afaceri guvernamentale și de șeful departamentului Conduită în afaceri și conformitate din cadrul Grupului, conform cu nota îndrumătoare a principiilor de implicare.

Consultați Politica privind conflictele de interese pentru definiția “Funcționarilor publici”

Cui să vă adresați

Superiorului dvs. ierarhic direct
Conducere la nivel superior
Consilierul dvs. local LEX
Șefului departamentului
Conformitate: ()