Close
 
 

Contribuții caritabile

 
Skip Breadcrumb

Breadcrumb

 

Recunoaștem rolul afacerii ca cetățean corporativ, iar companiile Grupului sunt încurajate să sprijine comunitatea locală și proiectele caritabile

Oferind din motive corecte

Companiile Grupului pot aduce contribuții caritabile și tipuri similare de investiții sociale, cu condiția ca acestea să fie legale și să nu fie făcute pentru a asigura o afacere neadecvată sau un alt avantaj.

Companiile Grupului ar trebui să ia întotdeauna în considerare orice propunere de a aduce o contribuție caritabilă sau o investiție socială similară în contextul strategiei lor generale de investiții sociale corporative, având în vedere cadrul strategic al Grupului pentru investiții sociale corporative.

Verificarea reputației și a statutului

Companiile Grupului nu ar trebui să efectueze nicio contribuție caritabilă fără a verifica reputația și statutul destinatarului.

Înainte de a face orice contribuție, se așteaptă din partea companiilor Grupului să se convingă că beneficiarul acționează cu bună credință și având obiective caritabile, astfel încât contribuția să nu fie utilizată în scopuri nepotrivite.

În țările în care organizațiile de caritate trebuie să se înregistreze, companiile Grupului ar trebui să verifice statutul înregistrat al acestora înainte de face o contribuție.

Înregistrare integrală a ceea ce oferim

Orice contribuție caritabilă sau o altă investiție socială corporativă realizată de o companie a Grupului trebuie să fie înregistrată integral în evidențele companiei și, dacă este necesar, să fie consemnată public fie de către companie, fie de către beneficiar.

Companiile grupului ar trebui să se asigure că contribuțiile pe care le raportează prin intermediul LEX în scopuri de raportare a sustenabilității sunt în concordanță cu cele pe care le raportează prin intermediul Finanțelor, în scopuri de raportare financiară și legală.

Funcționari publici

Nu trebuie să contribuim la activitatea caritabilă a unui funcționar public la cererea sau cu acordul sau consimtamantul acestuia în schimbul unei acțiuni oficiale, ca urmare a unei acțiuni oficiale sau ca o modalitate de a influența în mod necorespunzător funcționarul public pentru a avantaja orice companie a Grupului.

Contribuții către o activitate caritabilă a unui funcționar public sau a unei organizații caritabile terțe, cum ar fi un membru al familiei, un prieten sau un asociat al unui funcționar public, în schimbul unei acțiuni oficiale sau ca urmare a unei acțiuni oficiale sau ca o modalitate de a influența în mod necorespunzător funcționarului public în avantajul oricărei companii a Grupului sunt interzise.

Consultați Politica privind conflictele de interese pentru definiția „funcționarului public”

Cui să vă adresați

Superiorului dvs. ierarhic direct
Conducere la nivel superior
Consilierul dvs. local LEX
Șefului departamentului
Conformitate: ()