Close
 
 

Respect la locul de muncă

 
Skip Breadcrumb

Breadcrumb

 

Trebuie să îi tratăm pe toți colegii și partenerii noștri de afaceri cu demnitate și respect

Ceea ce credem

Considerăm că trebuie respectate drepturile fundamentale ale lucrătorilor, inclusiv libertatea de asociere, eliminarea tuturor formelor de muncă forțată sau obligatorie, abolirea efectivă a utilizării copiilor și eliminarea discriminării în ceea ce privește angajarea și ocuparea forței de muncă

Aceasta reflectă sprijinul nostru pentru Declarația Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind principiile și drepturile fundamentale la locul de muncă.

Respectăm toate legile, codurile și reglementările referitoare la muncă.

Promovarea egalității și diversității

Suntem dedicați să oferim oportunități egale tuturor angajaților noștri și să creăm o forță de muncă prin promovarea egalității de angajare. Utilizăm diversitatea pentru a ne consolida afacerile. Ne respectăm și sărbătorim diferențele dintre noi și prețuim ceea ce ne face pe fiecare dintre noi unici.

Trebuie să tratăm colegii așa cum ne așteptăm să fim tratați și să le respectăm caracteristicile și opiniile.

Nu trebuie să permitem rasei, culorii, sexului, vârstei, dizabilității, orientării sexuale, clasei, religiei, politicii, fumatului sau a oricărei alte caracteristici protejate de lege să influențeze judecata noastră atunci când vine vorba de recrutarea, dezvoltarea, avansarea sau pensionarea oricărui angajat.

Aceasta reflectă sprijinul nostru pentru Convenția 111 a OIM, care stabilește principii fundamentale privind eliminarea discriminării la locul de muncă.

Prevenirea hărțuirii și a intimidării

Toate aspectele legate de hărțuire și intimidare sunt complet inacceptabile. Ne-am angajat
să eliminăm orice astfel de acțiuni sau atitudini de la locul de muncă.

Hărțuirea și intimidarea includ, dar nu se limitează la, orice formă de comportament sexual, verbal, nonverbal și fizic care este abuziv, umilitor sau intimidant.

Dacă asistăm sau experimentăm un astfel de comportament sau un comportament care este inacceptabil în orice alt mod, ar trebui să îl raportăm superiorului nostru ierarhic direct.

Căutăm să oferim un climat de încredere în care angajații să poată ridica probleme și vizăm o rezoluție rapidă, spre satisfacția tuturor celor implicați.
 

În acest scop, încurajăm angajații să se familiarizeze cu procedurile locale de soluționare a plângerilor.

Protejarea bunăstării angajaților

Punem mare preț pe bunăstarea angajaților noștri și ne-am angajat să oferim un mediu de lucru sigur pentru a preveni accidentele și vătămările și pentru a minimiza riscurile pentru sănătate la locul de muncă.
Companiile Grupului trebuie să:
  • adopte politici și proceduri de sănătate și siguranță în concordanță cu politica noastră globală de mediu, sănătate și securitate sau cu legislația națională (care este superioară);
  • lucreze împreună cu angajații lor pentru a asigura menținerea și îmbunătățirea sănătății și siguranței;
  • să depună eforturi pentru a sprijini echilibrul muncă/viață al angajaților.

Vom lucra continuu pentru a maximiza securitatea fizică a angajaților noștri din întreaga lume, asigurându-ne că politicile și standardele noastre sunt înțelese și că pregătirea este asigurată astfel încât toată lumea să cunoască problemele și cerințele de sănătate, siguranță și securitate relevante pentru munca lor.

Încurajăm companiile Grupului să exploreze și să adopte politici în favoarea familiei, conform
practicilor locale.

Cui să vă adresați

Superiorului dvs. ierarhic direct
Conducere la nivel superior
Consilierul dvs. local LEX
Șefului departamentului
Conformitate: ()