Close
 
 

Speak Up

 
Skip Breadcrumb

Breadcrumb

 

Poate necesita curaj să vorbiți despre infracțiuni. Politica de raportare a neregulilor Speak Up există pentru a vă sprijini în acest sens și pentru a vă oferi încredere și certitudine în modul în care vom trata îngrijorările dvs.

Persoane desemnațe și procedura de asigurare SoBC

Avem Functionari desemnați responsabil cu primirea sesizarilor in toate entitatile BAT.

Această politică este completată de procedura Grupului de asigurare a conformarii cu SoBC, care stabilește modul în care îngrijorările sau acuzațiile de încălcare a SoBC sunt raportate și investigate mai detaliat.

Vă încurajăm să raportați neregulile

Oricine lucrează pentru Grupul BAT care este îngrijorat de nereguli reale sau suspectate la locul de muncă (indiferent dacă sunt din trecut, care au loc în prezent sau s-ar putea întâmpla) ar trebui să raporteze.

Exemple de nereguli includ:

 • fapte penale, inclusiv furt, fraudă, mită și corupție;
 • punerea în pericol a sănătății sau siguranței unei persoane sau deteriorarea mediului;
 • intimidarea, hărțuirea (inclusiv hărțuirea sexuală) și discriminarea la locul de muncă sau alte abuzuri la adresa drepturilor omului;
 • malpraxis contabil sau falsificarea de documente;
 • implicarea în comerț ilegal cu produsele Grupului;
 • alte încălcări ale SoBC sau ale altor politici, principii sau standarde globale ale Grupului;
 • nerespectarea vreunei obligații legale, prin act sau omisiune;
 • eroare judiciară;
 • tăinuirea oricărei fapte din cele mentionate mai sus
   
Neregulile nu includ situații în care sunteți nemulțumit de poziția personală la locul de muncă sau de progresul în carieră. Procedurile de reclamație sunt disponibile în astfel de cazuri, iar detalii despre modul de depunere a plângerilor sunt disponibile pe Interact.

Dacă sunteți superior ierarhic direct, aveți o datorie suplimentară pentru a prezenta orice îngrijorare adusă în atenția dumneavoastră. Cei care ignoră încălcările sau nu reușesc să le corecteze, s-ar putea confrunta cu acțiuni disciplinare.

Cui vă puteți adresa

Aveți mai multe opțiuni pentru a vă exprima îngrijorările și o puteți utiliza pe cea care vă este cea mai confortabilă:

Patru dintre directorii executivi ai Grupului acționează în calitate de Ofițeri desemnați ai Grupului. Oricine își poate prezenta motivele de îngrijorare direct către aceștia. Aceștia sunt: 

 • șeful departamentului Conduită în afaceri și conformitate din cadrul Grupului - Caroline Ferland;
 • secretarul companiei British American Tobacco p.l.c. - Paul McCrory;
 • șeful departamentului Audit intern din cadrul Grupului - Graeme Munro;
 • șeful departamentului Beneficii din cadrul Grupului – Jon Evans.

Îi puteți contacta prin e-mail (gdo@bat.com), telefon (+44 (0) 207 845 1000) sau scriindu-le la adresa British American Tobacco p.l.c., Globe House, 4 Temple Place, Londra WC2R 2PG.

Investigații și confidențialitate

Indiferent de modul în care alegeți să raportați nereguli, identitatea dvs. va fi păstrată confidențială, deoarece investigăm în mod corect și obiectiv problemele dvs. De asemenea, veți primi feedback cu privire la rezultat, dacă avem posibilitatea de a vă contacta.

Linia telefonică Speak Up este operată de un furnizor extern de servicii, independent față de managementul BAT. Puteți citi mai multe despre cum vom raporta și vom investiga îngrijorările dvs. în Procedura de asigurare a conformarii cu SoBC a Grupului .

Fără represalii

Nu veți suferi nicio formă de represalii (în mod direct sau indirect) pentru raportarea neregulilor reale sau suspectate, chiar dacă vă înșelați.

Nu tolerăm hărțuirea sau victimizarea nimănui care sesizeaza nereguli sau a celor care îi susțin. O astfel de conduită constituie ea însăși o încălcare a SoBC și va fi tratată ca o problemă disciplinară serioasă.

Cui să vă adresați

Superiorului dvs. ierarhic direct
Conducere la nivel superior
Consilierul dvs. local LEX
Șefului departamentului
Conformitate: ()